Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Katerina Armenopoulou

   
  
 

Κατερίνα Αρμενοπούλου
Διδάκτωρ Εικαστικών Τεχνών

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Ψαχνά Ευβοίας. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου - ζωγραφικής στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών και στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του Νικολάου Στέφου στην Αθήνα. Το 1997 εγγράφεται στο Πανεπιστήμιο Βιολογικών Επιστημών στο Καμερίνο της Ιταλίας. Το 2000 αρχίζει σπουδές στο τμήμα Εικαστικών και Διακοσμητικών Τεχνών του Εθνικού Πανεπιστημίου Τεχνών ‘’Nicolae Grigorescu’’ στο Βουκουρέστι Ρουμανίας, απ’ όπου παίρνει Πτυχίο Ζωγραφικής με καθηγητή τον Dr. Balescu Catalin. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές με καθηγητή τον Dr. Anghel Gheorghe και το 2008 απέκτησε Διδακτορικό Τίτλο με καθηγητή τον Dr. Stendl Ioan Ernest.
Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και πανεπιστημιακές διαλέξεις. Από το 2008 εργάζεται στην Αθήνα ως Καθηγήτρια Εικαστικών Τεχνών στο Ι.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ. Γαλατσίου. Έργα της έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα σε πέντε ατομικές εκθέσεις καθώς και σε πολλές ομαδικές και φεστιβάλ τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα με την εικαστική δημιουργία ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση για την οποία βραβεύτηκε με πολλές τιμητικές διακρίσεις.
Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών, της εθελοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης City Action Πάτρας και Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων Δήμου Μεσσαπίων.