Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Georgios Rachoutis

Γεώργιος Ραχούτης
Γλύπτης - Μουσικός

Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Παιδί καλλιτεχνών, εξελίσσετε από μικρός στα εικαστικά και στη μουσική. Σε ηλικία 8 χρονών άρχισε μαθήματα μουσικής στο αρμόνιο και συνέχισε κρουστά στο ‘’Ευβοϊκό Ωδείο’’ Χαλκίδας. Συμμετείχε ως drummer στη δημιουργία μουσικού συγκροτήματος με φίλους του, στη Ν. Αρτάκη.  Μετά το Λύκειο και την καλλιτεχνική εκπαίδευση στο ‘’Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών’’, εισάγεται στη Σχολή Καλών Τεχνών Κατάνιας όπου σπουδάζει γλυπτική  με τους καθηγητές Antonio Brancato και Silvio Marchese.  Το 2004 παίρνει πτυχίο γλυπτικής από την Ακαδημία  Καλών Τεχνών Ρώμης με τους καθηγητές Alfio Mongelli και Bruno Liberatore.
Έχει παρουσιάσει έργα του σε ομαδικές εκθέσεις, διεθνείς διοργανώσεις, μπιενάλε τέχνης και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις.  Διατηρεί εργαστήριο στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας και διδάσκει σχέδιο και γλυπτική στο ‘’Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών’’. 
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του μουσικού σχήματος ‘’ ULALUM’’ και του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων ‘’ArtEvia’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου