Σύνδεσμος Καλλιτεχνών


- Το ιστολόγιο ART EVIA, συντάσσεται από την Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη στα πλαίσια εθελοντικής εργασίας για τον Σύνδεσμο Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών. 
- Φτιάχτηκε με σκοπό να προβάλει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες των μελών, να διατηρεί ζωντανή την επαφή μεταξύ τους και να έχει μια ουσιαστική αλληλεπίδραση σε ότι έχει σχέση με τις καλές τέχνες και τον πολιτισμό.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.


ART EVIA 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΤΟΥ  
ΕΥΒΟΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ- Ο Σύνδεσμος Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών δημιουργήθηκε το 1990 στη Χαλκίδα από τους εκπαιδευτικούς τέχνης Ευμορφία και Φάνη Ραχούτη και τη συμβολή μιας ομάδας σπουδαστών και φίλων καλλιτεχνών. Λειτουργεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ''Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών'' βοηθώντας και υποστηρίζοντας το έργο του.

- Δραστηριοποιείτε στους τομείς του πολιτισμού και της τέχνης με στόχο την ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών, την καλλιτεχνική αποκέντρωση,  τη διάδοση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη των πνευματικών και υλικών συνθηκών της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου, αναδεικνύοντας αξίες όπως η ειρήνη, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η φροντίδα για την προστασία της φύσης, το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή και δημιουργική ζωή για όλους χωρίς διακρίσεις.

- Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη συλλογική δραστηριότητα, επιδιώκετε να βοηθηθεί η καλλιτεχνική ανάπτυξη, η προώθηση και η διάδοση του καλλιτεχνικού έργου των μελών του συνδέσμου, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

- Ο Σύνδεσμος είναι ανοιχτός σε όλους τους καλλιτέχνες και ιδιαίτερα στους νέους εικαστικούς και πρώην σπουδαστές του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών που σήμερα είναι επαγγελματίες ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, γραφίστες, συντηρητές τέχνης, φωτογράφοι κ.α

- Είναι ανοικτός επίσης σε όλους τους φίλους καλλιτέχνες από άλλες χώρες, καθώς και σε ιστορικούς τέχνης, θεωρητικούς, τεχνοκριτικούς, επιμελητές, γκαλερίστες, συλλέκτες κ.α, κάθε ηλικίας, φύλου, χρώματος η θρησκείας, που θα ήθελαν να συμμετέχουν για να προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και ιδέες τους.

- Είναι ευπρόσδεκτοι επίσης όλοι όσοι αγαπούν τα γράμματα και τις τέχνες και επιθυμούν να στηρίξουν το έργο του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών ως εθελοντές.