Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Yianna Filaou


Γιάννα Φιλάου
Διδάκτωρ κοινωνικής ψυχολογίας

Γεννήθηκε στην Ερέτρια Ευβοίας. Η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία όπου εργάζεται ως λέκτορας στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο της Νάπολης. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και στην Παιδαγωγική σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη συμβουλευτική διαπροσωπικών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Σιένας. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα για ένα χρόνο στο Βέλγιο, το E.H.E.S Σορβόννης στο Παρίσι για έρευνα στη κοινωνική ψυχολογία, ένα χρόνο στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας και έκανε ταξίδια έρευνας και πολιτιστικής δημοσιογραφίας στην Ανδαλουσία.
Απέκτησε Διδακτορικό Τίτλο στο τομέα της κοινωνικής ψυχολογίας με καθηγητή τον S. Moscovici στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.
Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και πανεπιστημιακές διαλέξεις. Έγραψε 6 βιβλία στους τομείς της κοινωνικής ψυχολογίας, της γλωσσολογίας και της περιήγησης. Ασχολείται με τη δημοσιογραφία, το πολιτιστικό ρεπορτάζ, την πληροφορική, τη βίντεο τέχνη, το μοντάζ, τη φωτογραφία και το χορό. Φωτογραφικά της έργα έχει παρουσιάσει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ τέχνης.
Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών. Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου χειμερινών κολυμβητών «Ο Ποσειδών» και του πολιτιστικού συλλόγου «Κανάρης» Ερέτριας.
Περισσότερες πληροφορίες: http://relazioniumane-gianna.blogspot.com/