Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Marina Papastamou


Μαρίνα Παπαστάμου. Ζωγράφος - Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα, όπου ζει και εργάζεται. Μετά το Λύκειο έκανε σπουδές Γραμματειακής Υποστήριξης στη Σχολή Κυράνα Χαλκίδας και Εφαρμογές Προγραμμάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Παρακολούθησε το τριετές τμήμα Σχεδίου – Ζωγραφικής στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών, με καθηγήτρια την Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη.
Aπό το 2008 ασχολείται με την οργάνωση και τη διδασκαλία προγραμμάτων Αισθητικής Αγωγής για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα πλαίσια συνεργασίας με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε σχολεία της Χαλκίδας.
Το 2009 έλαβε μέρος στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Επιστήμης και στο συνέδριο ‘’Η τέχνη ως μητρική γλώσσα επικοινωνίας’’ που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πάτρας από τη Zervas Art και το τμήμα UNESCO Αχαΐας. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές και έχει παρουσιάσει σε ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα, Ιταλία, Μαλαισία, Ρωσία,Γαλλία, Ουκρανία κ.α.
Είναι ταμίας του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών Mail Art IUOMA.
Περισσότερες πληροφορίες :http://marinapapastamou.blogspot.com/