Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Paraskevi Panagiotou


Παρασκευή Παναγιώτου. Ζωγράφος - Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στην Εύβοια όπου ζει και εργάζεται. Μετά το Λύκειο παρακολούθησε μαθήματα εφαρμογής προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και σεμινάρια διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έκανε ελεύθερες σπουδές σχεδίου, σύνθεσης, χρώματος, ανατομίας και ιστορίας της τέχνης, στο τμήμα ζωγραφικής του Ευβοϊκού κέντρου Τεχνών με καθηγήτρια την Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη.
Διδάσκει αισθητική αγωγή σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Χαλκίδα δίνοντας έμφαση σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά που στοχεύουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Από το 2007 έχει παρουσιάσει έργα της σε ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Το 2009 έλαβε μέρος στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Επιστήμης και στο συνέδριο ‘’Η τέχνη ως μητρική γλώσσα επικοινωνίας’’ που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πάτρας από τη Zervas Art και το τμήμα UNESCO Αχαΐας.
Είναι Γεν. γραμματέας του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών artEvia και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών Mail Art IUOMA.