Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίνας Ντόβρου. Ρόδος 2010


Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίνας Ντόβρου
Πάρκο Τέχνης Αρχίπολη Ρόδου
6 - 20 Αυγούστου 2010

Διοργάνωση: Πάρκο Τέχνης Ρόδου
Συνεργασία: Πολιτιστικός Σύνδεσμος Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών.
Επιμέλεια: Δάμων Παπακυριακού.

Την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίνας Ντόβρου παρουσιάζει το Πάρκο Τέχνης στην Αρχίπολη Ρόδου από τις 6 μέχρι τις 20 Αυγούστου 2010. Η έκθεση διοργανώνεται με την επιμέλεια του Δάμωνα Παπακυριακού και τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών.
Στη ζωγραφική της η Μαρίνα Ντόβρου πειραματίζεται με διάφορες ονειρικές εικόνες εμπνευσμένες από τη φύση, τη θάλασσα, τον άνθρωπο και το Ελλαδικό τοπίο. Χαρακτηριστικό της είναι η αρμονική αξιοποίηση των αντιθέσεων ανάμεσα στα αφαιρετικά γεωμετρικά στοιχεία και στα χρώματα, με στόχο να αναδειχτούν οι φιγούρες και οι φόρμες σε ένα φόντο εικαστικής αναζήτησης.

Η Μαρίνα Ντόβρου γεννήθηκε στη Χαλκίδα όπου ζει και διατηρεί το εργαστήριο της. Η αγάπη της για τις Καλές Τέχνες αρχικά την έφερε σε επαφή με εκθεσιακούς χώρους, πινακοθήκες, μουσεία και εργαστήρια καλλιτεχνών. Στη συνέχεια παρακολούθησε στη Χαλκίδα ζωγραφική και Διδακτική της Τέχνης στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών. Αγιογραφία στο Δημοτικό Εργαστήρι Τέχνης και μαθήματα παιδικής ψυχολογίας και αγωγής στη Σχολή Γονέων. Παρακολούθησε επίσης τη Δημοτική Σχολή Τέχνης και Τεχνικής του Λόγου και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.
Από το 1992 αναπτύσσει τη ζωγραφική της και προσφέρει καλλιτεχνικό, διδακτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο. Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκού «Η Άνοιξη», ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου « Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας» και της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών Mail Art IUOMA.
Έργα της έχει παρουσιάσει σε εκθέσεις και διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις στην Ελλάδα Ιταλία, Μαλαισία, Ρωσία, Γαλλία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Ουγγαρία, Ισπανία, Βενεζουέλα, Γερμανία, Κολομβία, Καναδά και Αργεντινή. Συμμετείχε επίσης το 2009 και 2010 στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Επιστήμης Art Zervas του Πανεπιστήμιου Πατρών και της UNESCO Αχαΐας στην Πάτρα.

Πάρκο Τέχνης Ρόδου
Το Υπαίθριο Πάρκο Τέχνης στην Ρόδο αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό εκθεσιακό και συναυλιακό χώρο. Βρίσκεται σε μια καταπράσινη έκταση 8 στρεμμάτων στην περιοχή Αφάντου και η λειτουργία του ξεκίνησε το 2006.
Εμπνευστής του πάρκου είναι ο Δάμων Παπακυριακού, καλλιτέχνης και μουσικός ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του Αιμιλία, αφιέρωσαν τον ελεύθερο τους χρόνο στη Δημιουργία του Πάρκου και κατάφεραν να φέρουν σε επαφή καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. Βασικός στόχος του πάρκου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου καλλιτεχνικού χώρου και συγχρόνως αξιοθέατου με σκοπό να προωθήσει την τέχνη και τη μουσική. Επίσης δίνει την ευκαιρία σε πολλούς καλλιτέχνες να συνδυάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους με καλλιτεχνική δημιουργία και προβολή της δουλειάς τους. Η εκθεσιακή περίοδος διαρκεί από τις αρχές Μαΐου έως και τον Οκτώβριο.
http://www.artpark.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου