Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Domeniki OikonomouΔομενίκη Οικονόμου
Αρχιτέκτων – Καθηγήτρια Γραμμικού Σχεδίου

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Εργάζεται στο Γραφείο Αρχιτεκτονικών Μελετών που δημιούργησαν με τον σύζυγό της αρχιτέκτονα Massimiliano De Meo, στη Χαλκίδα Φαβιέρου 29 και συνεργάζεται με το Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών ως καθηγήτρια αρχιτέκτων στο τμήμα Γραμμικού Σχεδίου.
Μετά τις σπουδές της στο Λύκειο της Χαλκίδας και τις ελεύθερες σπουδές σχεδίου στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών, εισάγεται το 1996 στο Πανεπιστήμιο Mediterranea di Reggio Calabria της Ιταλίας απ’ όπου και παίρνει πτυχίο Αρχιτεκτονικής.
Παρακολούθησε τα σεμινάρια « Αναβάθμιση αναξιοποίητων χώρων » του Δήμου Milazzo Σικελίας, « Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική » και « Βιομηχανικός Σχεδιασμός » του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής της Καλαβρίας καθώς και το εργαστηριακό σεμινάριο «Νερό και Αρχιτεκτονική» του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής της Λισσαβόνας στην Πορτογαλία. Από το 2004 ως το 2007 εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά studio της Ρώμης δίπλα στους αρχιτέκτονες M. Maggio, R. Partenope και Thermes – Purini.
Παράλληλα με τις αρχιτεκτονικές μελέτες ασχολείται με διακόσμηση εσωτερικών χώρων, 3d modeling – Renders , κατασκευή μακέτας, ηλεκτρονική επεξεργασία εικόνας, ψηφιακή φωτογραφία, σχεδιασμό εντύπων, ζωγραφική, σχεδιασμό και οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια και διεθνείς εκθέσεις τέχνης στο Βέλγιο, Ισπανία, Ινδονησία, Βραζιλία, Γαλλία και ΗΠΑ.
Είναι μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ελλάδος (ΣΑΔΑΣ), του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ευβοίας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών, της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών Mail Art IUOMA .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου