Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Kyriaki Nikolaia Glantzi

Κυριακή Νικολαϊα Γλαντζή
Ιστορικός τέχνης – Επιμελήτρια εκθέσεων

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα. Παρακολούθησε μαθήματα Αγιογραφίας -Τοιχογραφίας στο ΙΕΚ Κορυδαλλού, μαθήματα Σχεδίου - Ζωγραφικής στην ABC de Paris και στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών. Παρακολούθησε επίσης τη Σχολή Τέχνης και Τεχνικής του Προφορικού Λόγου με καθηγήτρια την Ελένη Καλία, Προγραμματιστών Η/Υ, Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής Κατάρτισης στο ΙΕΚ Αιγάλαιω καθώς και Συντήρησης έργων Ζωγραφικής στο ΙΕΚ Ηλιούπολης.
Το 2007 παίρνει πτυχίο Σπουδών Ελληνικού Πολιτισμού από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών και το 2008 εισάγεται στο μεταπτυχιακό τμήμα ‘’ Ιστορία της Τέχνης και Επιμέλεια Εκθέσεων ‘’ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά - εκπαιδευτικά συνέδρια, σεμινάρια και πανεπιστημιακές διαλέξεις. Εργάστηκε στην 23η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στη συντήρηση  αρχαιοτήτων, στην Leeds Cleaning Company Restoration ΕΠΕ στη συντήρηση έργων ζωγραφικής και  ως εκπαιδεύτρια Αγιογραφίας και Ζωγραφικής στα Κ.Λ.Ε  Ευβοίας.  
Έργα Βυζαντινής Αγιογραφίας έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει  φιλοτεχνήσει εκκλησιαστικές τοιχογραφίες. Παράλληλα επιμελείται εκθέσεις καλλιτεχνών και γράφει τεχνοκριτικές των έργων τους.
Είναι μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (HAEA) και του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων ‘’artEvia’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου