Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Tiziana Baracchi



Tiziana Baracchi

Γεννήθηκε το 1952 στη Βενετία, όπου ζει και εργάζεται ως ιατρός αναισθησιολόγος. Από τα τέλη του 60  παρευρίσκεται σε ερευνητικά καλλιτεχνικά περιβάλλοντα και αρχίζει τις πρώτες ζωγραφικές της αναζητήσεις με έφεση για την εικαστική, τη χειρονομιακή και την εννοιολογική τέχνη. Από τα πρώτα έτη του 80, συνεργάζεται με τον Giancarlo Da Lio για την προώθηση και διάδοση της φιλοσοφίας του κινήματος τέχνης ‘’Movimento Itinerari 80’’ που σχετίζεται με τη σημασία και τη χρήση του εναλλακτικού χώρου και τη γνωστοποίηση όλων εκείνων που για το σήμερα είναι παραγκωνισμένα μα για το αύριο απολύτως αναγκαία.
Σε αυτό το πλαίσιο εισάγεται στο network της ταχυδρομικής τέχνης. Το 1996 συνυπογράφει το Μανιφέστο του Κινήματος ‘’lperspazialista‘’ με το Giancarlo Da Lio. Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε αναρίθμητες εκθέσεις σ’ όλο τον κόσμο. Έργα της βρίσκονται σε μουσεία και  ιδιωτικές συλλογές στην Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Δανία, Ουγγαρία, Ρωσία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Καναδά, ΗΠΑ. Έχει προσκληθεί στην 50η Μπιενάλε της Βενετίας – session Extra 50. Διατηρεί την γκαλερί Garage N3 via Cavallotti 83B στο Mestre της Βενετίας – ένας χώρος συνάντησης καλλιτεχνών απ’ όλα τα μέρη της γης. Προωθεί τις πολιτιστικές σχέσεις και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών μέσα από την καλλιτεχνική πρεσβεία ‘’Ambasciata di Venezia’’.

Είναι παρούσα σε πολλές ιστοσελίδες:

Tiziana Baracchi - Evmorfia Ghika Rachouti

Από τη συνάντηση στην ‘’Ambasciata di Venezia’’ στα πλαίσια του καλλιτεχνικού γεγονότος Poesy Pavilion Biennale 2011, που διοργάνωσε η Tiziana Baracchi και ο Giancarlo Da Lio στο Mestre της Βενετίας στις 4-5 Ιουνίου 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου