Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Artistamps. Εργαστήρι Ταχυδρομικής Τέχνης. Φτιάχνοντας τα δικά μας γραμματόσημα !

Διοργανώθηκε τον Ιούνιο του 2009 στο Ευβοικό Κέντρο Τεχνών με την επιμέλεια της Ευμορφίας Γκίκα Ραχούτη και τη συμμετοχή σπουδαστών, καλλιτεχνών και φίλων του Πολιτιστικού Συνδέσμου ART EVIA.



Artistamp είναι μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης στο μέγεθος ενός γραμματοσήμου και προορίζεται να διακοσμήσει φακέλους και cart postal ταχυδρομικής τέχνης, διαφοροποιώντας έτσι την καλλιτεχνική επικοινωνία από την απλή αλληλογραφία.







Εκτυπωμένα σε φύλλα μπορούν να θεωρηθούν τέχνη. Άλλωστε, οτιδήποτε μπορεί να γίνει τέχνη. Δεν έχει τόση σημασία το τι υλικό είναι, γιατί τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημιουργικά και να ιδωθούν μέσα από ένα νέο πρίσμα.



Το όνομα artistamp, δόθηκε το 1984 από τον καλλιτέχνη Michael Bidner. Μερικά χρόνια αργότερα ο Harley επιμελήθηκε την πρώτη του ομαδική έκθεση καλλιτεχνικών γραμματοσήμων ‘’Corresponding Worlds – Artists Stamps’’, στο Allen Memorial Art Museum, Oberlin College, Oberlin, Ohio. Η έκθεση συνοδεύτηκε από ένα κατάλογο με πολυάριθμα δοκίμια, καθώς και με ένα συμπόσιο που συγκέντρωσε πολλούς από τους μεγαλύτερους αμερικανούς και καναδούς artistamp καλλιτέχνες.



Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν εικαστικά γραμματόσημα και αυτοσχέδιες σφραγίδες ως μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργικής πρόκλησης.
Ο δε φάκελος, συνήθως έχει τόσο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον όσο και το περιεχόμενο.










Τα δικά μας artistamp δημιουργήθηκαν παίζοντας με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στη συνέχεια εκτυπώθηκαν σε έγχρωμα αντίτυπα και είναι έτοιμα να ταξιδέψουν παντού, για μια ζωντανή και ανοικτή επικοινωνία με όλους εκείνους που θεωρούν ότι ο πρώτος κανόνας της ζωής είναι το παιχνίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου