Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

Mail Art - Εργαστήρι Ταχυδρομικής Τέχνης Χαλκίδα

Διοργανώθηκε τον Ιούνιο του 2009 στο Ευβοικό Κέντρο Τεχνών με την επιμέλεια της Ευμορφίας Γκίκα Ραχούτη και τη συμμετοχή σπουδαστών, καλλιτεχνών και φίλων του Πολιτιστικού Συνδέσμου ART EVIA.


Τα έργα ταχυδρομικής τέχνης, τα οποία προσφέρθηκαν ως ένδειξη φιλίας και αρχή επικοινωνίας στους καλλιτέχνες του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, έγιναν σε μέγεθος Α4, με ελεύθερη τεχνική πάνω σε χαρτί. Η μέθοδος του πολλαπλού τυπώματος ήταν ένα μάθημα χρωματικών συνδυασμών και εκπλήξεων.


Ζωγραφιές και κολάζ που έγιναν σε μεγαλύτερο μέγεθος χαρτιού, τεμαχίστηκαν σε πολλά μικρότερα για να καλύψουν μεγαλύτερο αριθμό προσφερόμενων έργων, αποκαλύπτοντας την ισότιμη ομορφιά του μικρού μεγέθους.

Χρησιμοποιήθηκε με εφευρετικότητα κάθε υλικό ζωγραφικής και επικολλήθηκε κάθε τι που θα μπορούσε να δώσει ένα ευχάριστο αποτέλεσμα.
Χρώματα, σχέδια και ζωγραφιές, στόλισαν με φαντασία κάθε φάκελο.


Με τη χρήση ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής μεταφέρθηκαν τα έργα στον υπολογιστή, όπου έκοψαν, έραψαν, τόνισαν και επικόλλησαν, διασκεδάζοντας με τη σύνδεση πληροφορικής - γραφιστικής για τη δημιουργία ψευδο-γραμματοσήμων.


Μέσα από τη διαδικασία της δημιουργικής πράξης mail art, ενθαρρύνθηκε η σύνθεση Τέχνης και Τεχνολογίας. Το ευχάριστο αποτέλεσμα, ήταν η δημιουργία ενός χώρου έκθεσης στο δια-δίκτυο για τα mail art έργα μας, καθώς και για τα έργα που ανταλλάσσουν μαζί μας οι απανταχού φίλοι μας. http://mailarteviaexhibition.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου