Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Fanis Rachoutis

Φάνης Ραχούτης Γλύπτης - Καθηγητής Τέχνης

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και μεγάλωσε στις Αχαρνές Αττικής. Σπούδασε γλυπτική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Ρώμης με καθηγητή τον Pericle Fazzini. Συνέχισε σπουδές καλλιτεχνικού γυαλιού στη Βενετία και τεχνικές του ξύλου στη Φλωρεντία.
Εργάζεται ως καθηγητής καλλιτεχνικών στη δ/μια εκπαίδευση και παράλληλα διατηρεί εργαστήριο γλυπτικής στην Ν. Αρτάκη Ευβοίας.
Το καλλιτεχνικό του έργο παρουσιάστηκε μέχρι τώρα σε σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έλαβε μέρος σε διεθνή συμπόσια γλυπτικής στη Κύπρο, Τυνησία, Ελλάδα. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, Δημοτικές Πινακοθήκες, Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.
Η γλυπτική του διατηρεί την ποιότητα της ελληνικής ομορφιάς. Ερευνά, αναλύει και συνθέτει τις αρχέτυπες ανθρωπομορφικές φόρμες, προσπαθώντας να εξαντλήσει τις πλαστικές τους δυνατότητες. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στα θεμελιώδη στοιχεία της γλυπτικής γλώσσας: στη μάζα, τον όγκο, στα επίπεδα και στην ενέργεια που εκπέμπει η πλαστική μορφή, με υλικά το μάρμαρο, το ξύλο, το μπρούτζο, το αλουμίνιο κ.α.
Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, της Ένωσης καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων Ελλάδος και του Διεθνούς Συλλόγου Μνημειακής Γλυπτικής AIESM Ιταλίας.
Περισσότερες πληροφορίες : http://fanisrachoutis.blogspot.com/