Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Evmorfia Ghika Rachouti

  
Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη. Ζωγράφος - Καθηγήτρια Τέχνης

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο νησί Εύβοια. Σπούδασε ζωγραφική στις Ακαδημίες Καλών Τεχνών Ρώμης και Βενετίας. Έκανε σπουδές εξειδίκευσης στην Ανώτατη Σχολή Συντήρησης Έργων Τέχνης Opificio delle Pietre Dure της Φλωρεντίας.
Εργάστηκε ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με το σύζυγό της Φάνη Ραχούτη γλύπτη, δημιούργησαν το 1989 στη Χαλκίδα το καλλιτεχνικό εργαστήριο ‘’Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών’’, συνεισφέροντας στην εκπαίδευση αισθητικής αγωγής και στην ανάπτυξη πολιτιστικής δράσης. Παράλληλα με την εικαστική δημιουργία ασχολείται ενεργά για την προώθηση της τέχνης, μέσα από συνεργασίες και καλλιτεχνικές ανταλλαγές με πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς εντός και εκτός Ελλάδος.
Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά, εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά συνέδρια και καλλιτεχνικά συμπόσια. Επιμελήθηκε εκθέσεις ζωγραφικής, σεμινάρια και εκδόσεις τέχνης.
Το καλλιτεχνικό της έργο παρουσιάστηκε μέχρι τώρα σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, Ισπανία, Μαλαισία, Ρουμανία, Τυνησία, καθώς και σε Μπιενάλε και Φεστιβάλ Τέχνης. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες πινακοθήκες, μουσεία και μόνιμες συλλογές.
Είναι ιδρυτικό μέλος και Υπεύθυνη Διαπολιτισμικών Σχέσεων του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ελλάδος, του Διεθνούς Συλλόγου Καλλιτεχνών CFA Ιταλίας, της Ελληνο -Γαλλικής Ένωσης Καλλιτεχνών NAUTE και της Διεθνούς Ένωσης IUOMA .

Περισσότερες πληροφορίες :http://evmorfiaghikarachouti.blogspot.com/
http://natureofevia.blogspot.com/