Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Michail Bochtis

 
  
Μιχάλης Μπόχτης. Οικονομολόγος - Ζωγράφος

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα, όπου ζει και εργάζεται ως διευθυντής ομάδας ασφαλιστικής εταιρείας. Σπούδασε Οικονομική Στατιστική και Ασφαλιστικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκε σε χρηματιστηριακά θέματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε Πτυχίο Master στο Middlesex University του Λονδίνου.
Η ενασχόληση του με την τέχνη άρχισε αργότερα ως ανάγκη πνευματικής ξεκούρασης, καλλιέργειας και πραγμάτωσης του παιδικού του ονείρου. Παρακολούθησε το τριετές τμήμα Σχεδίου – Ζωγραφικής στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών, με καθηγήτρια την Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη.
Βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση ζωγραφικής στο Διεθνές Φεστιβάλ « Festa del Colore 2008» Porto Recanati της Ιταλίας. Έλαβε μέρος στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Επιστήμης 2009, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, τη Zervas Art Gallery και το τμήμα UNESCO Αχαΐας. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές και έχει παρουσιάσει σε ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα, Ιταλία, Μαλαισία, Ρωσία, ΗΠΑ.
Είναι Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών Mail Art IUOMA .
Blog http://michalisbochtis.blogspot.com/
website:  http://www.myinsurance.com.gr/