Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Marina Dovrou


Μαρίνα Ντόβρου. Ζωγράφος - Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα όπου ζει και εργάζεται. Η αγάπη της για τις Καλές Τέχνες αρχικά την έφερε σε επαφή με εκθεσιακούς χώρους, πινακοθήκες, Μουσεία και εργαστήρια καλλιτεχνών. Στη Χαλκίδα παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και Αγιογραφίας στο Δημοτικό Εργαστήρι Τέχνης και μαθήματα Παιδαγωγικής στη Σχολή Γονέων. Παρακολούθησε τη Δημοτική Σχολή Τέχνης και Τεχνικής του Λόγου, τη Σχολή Βυζαντινής και Εκκλησιαστική Μουσικής, καθώς επίσης τα τριετή προγράμματα σπουδών Διδακτική της Τέχνης και Σχεδίου – Ζωγραφικής στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών.
Από το 1992 αναπτύσσει και προσφέρει διδακτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο. Ασχολείται με τη διδασκαλία προγραμμάτων Αισθητικής Αγωγής σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οργανώνει και επιμελείται εκθέσεις παιδικής ζωγραφικής και ενθαρρύνει τη συμμετοχή μαθητών σε διαγωνισμούς και πολιτιστικά δρώμενα με μηνύματα ειρήνης, σεβασμού, αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Έργα της έχει παρουσιάσει σε ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκού «Η Άνοιξη», ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου « Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας» και της Διεθνούς Ένωσης Mail Art IUOMA.
Περισσότερες πληροφορίες :http://marinadovrou.blogspot.com/